En mjuk fruktkaka med smak av choklad, vanilj och apelsin.
Instruktioner
- Vispa smör, socker och vaniljarom vitt och krämigt. Tillsätt äggen ett och ett.
- Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken. Dela smeten på hälften. Vänd ner kakao och apelsinskal i hälften och Choco Chips i hälften.
- Häll chokladsmeten i en smord och mjölad form. Tillsätt den sista smeten och dra med en gaffel genom smeten så kakan får ett marmorerat utseende. Lägg ev. cocktailbär mellen lagren.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.
- Rör ihop florsocker, vatten och vaniljarom till glasyr. Fördela över kakan och dekorera innan den stelnat.
- Katjas tips
Dekorera fruktkakan innan glasyren stelnat.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar