Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktkaka med choklad

 
Skriv ut

En mjuk fruktkaka med smak av choklad, vanilj och apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör, socker och vaniljarom vitt och krämigt. Tillsätt äggen ett och ett.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken. Dela smeten på hälften. Vänd ner kakao och apelsinskal i hälften och Choco Chips i hälften.
  3. Häll chokladsmeten i en smord och mjölad form. Tillsätt den sista smeten och dra med en gaffel genom smeten så kakan får ett marmorerat utseende. Lägg ev. cocktailbär mellen lagren.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.
  5. Rör ihop florsocker, vatten och vaniljarom till glasyr. Fördela över kakan och dekorera innan den stelnat.
  6. Katjas tips Dekorera fruktkakan innan glasyren stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.