Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktkaka med fröströssel

 
Skriv ut

Inte provat men låter välldans gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna till fröströsslet. Tillsätt smör och arbeta ihop till en kladdig massa.
  2. Kakan: Rör smör och farinsocker slätt. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en lös smet.
  3. Rör ner mjölet blandat med bakpulvert.
  4. Rör ner bären i smeten (låt körsbären rinna av) med russinen.
  5. Häll smeten i en limpform klädd med bakplåtspapper. Strö över fröströsslet.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i ca 55 minuter.
  7. Täck med bakpapper om den blir för mörk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.