Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktkaka med glögg, kokos och torkade tranbär

 
Skriv ut

Kokoschips, torkade tranbär och torkade blåbär hitta du lättast i hälsokostbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en hålform, ca 2 liter. Blanda tranbär och glögg, låt stå 2-3 minuter.
  2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Blanda i blåbär, kokoschips, tranbär i glögg, kryddor och citronskal. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.
  3. Grädda på galler i bottnen av ugnen ca 1 timme i ugnen tills kakan är färdig, prova med en sticka. Låt kallna. Rör ihop florsocker och citronsaft. Häll det över kakan, strössla över kokoschips och låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.