Kokoschips, torkade tranbär och torkade blåbär hitta du lättast i hälsokostbutiker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en hålform, ca 2 liter. Blanda tranbär och glögg, låt stå 2-3 minuter.
- Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Blanda i blåbär, kokoschips, tranbär i glögg, kryddor och citronskal. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.
- Grädda på galler i bottnen av ugnen ca 1 timme i ugnen tills kakan är färdig, prova med en sticka. Låt kallna. Rör ihop florsocker och citronsaft. Häll det över kakan, strössla över kokoschips och låt stelna.
Publicerat den
24 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar