Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktkaka med rom

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Istället för rom i kakan kan du använda cognac eller whiskey. Kakan håller sig god och saftig riktigt länge. Servera den i tunna skivor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort stjälkfästet från fikonen, hacka aprikoser och fikon ganska fint. Häll spriten över frukten och låt den stå minst 10 timmar. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 2 liters avlång form.
  2. Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda det med frukten och det rivna apelsin- och citronskalet. Rör ner allt i äggsmeten.
  3. Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen ca 1 timme. Prova med sticka, känn att stickan är torr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.