Denna fruktkaka är uppiggad med cashewnötter och exotisk frukt marinerad i gin.
Det blir friskt och gott.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper som rymmer minst 1 ½ liter.
- Hacka den torkade frukten grovt och blanda med gin, skal och saft från apelsinen. Låt stå och dra en stund.
- Rör smöret mjukt tillsammans med sockret. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner i smörsmeten. Blanda ihop till en tjock smet. Hacka cashewnötterna grovt och rör ner i smeten tillsammans med det rivna äpplet. Rör även ner den torkade frukten tillsammans med apelsin och gin lagen.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 65 minuter. Täck över kakans topp om den börjar få för mycket färg.
- Låt svalna några minuter och vänd ut kakan ur formen.
Publicerat den
19 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar