Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktkaka med valfri frukt

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 5-8 portioner
Skriv ut

Ett enkelt och roligt recept som man kan experimentera lite med. Den vanligaste frukten man kan använda är äpple men jag har även provat persika och jordgubbe. Det beror helt enkelt på vad du tycker om.

Ingredienser

Instruktioner

Smöra och bröa en rund form, ju större desto mer smak och ju mindre desto saftigare. Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna, det ska bli en slät och fin smet. Häll smeten i formen och sprid ut den om det behövs. Om du väljer äpplen eller något med samma storlek ska du skiva frukten i lagom stora delar, om det är mindre bär eller frukter så behöver du inte göra något med dem. Pressa ner skivorna jämnt i smeten och utnyttja utrymmet. Om du vill kan du hälla kanel och socker över kakan, då blir det mer smak. Grädda i 175 C i mitten av ugnen i 45 min. Kan serveras med vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Jennemz 10 juli 2010

    Vad ska det vara för ugnstemperatur?

  • HanneML 13 juli 2010

    Oj!!Glömde skriva, 175=)

  • LatinaMiia 18 juli 2010

    Tack för en super god o saftig kaka!! :) Gjorde den igår o både jag, min barn o alla våra barn älskade den :)

  • HanneML 1 augusti 2010

    Roligt att höra!!=)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.