Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktkakan – ett måste!

(1 kommentar)  
Skriv ut

En tung, saftig och välfylld fruktkaka är ett måste till jul. Farinsocker, smör och mängder av grovskurna frukter ger en härligt hållbar kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär frukterna i bitar och blanda med konjak eller juice. Låt stå några timmar eller över natten.
  2. Smöra och bröa en avlång form, ca 2 liter.
  3. Sätt ugnen på 175°.
  4. Rör smör och socker pösigt. Rör ner äggen, ett i taget och vispa det luftigt. Tillsätt hälften av mjölet och hälften av den blötlagda fruktblandningen.
  5. Hacka mandel och hasselnötter i grova bitar. Blanda med resten av mjölet. Blanda ner det tillsammans med resterande frukt. Blanda allt väl.
  6. Klicka ner i formen och grädda i ugnen ca 1 timme.
  7. Låt kallna. Servera fruktkakan i tunna skivor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • koke 22 december 2010

    SAupergod och enkel fruktkaka, som blir godare om den får stå och dra lite.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.