En härligt mjuk kola med torkad frukt och nötter på en botten av mördeg.
En strykande åtgång är detta namn på denna kaka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
Lägg bakplåtspapper i botten på en liten långpanna, ca 23x35 cm.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Tillsätt smöret och det uppvispade ägget, blanda till en deg.
Kavla och tryck ut degen i bottnen på långpannan.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
- Strimla fikon och dadlar på längden. Strimla mandeln och dela valnötterna.
Blanda farinsocker, sirap, grädde och kakao i en vid tjockbottnad gryta. Koka samman till 120°. Det kan ta 5-15 minuter.
- Ta grytan från värmen och rör i smöret klickvis. Vänd ner alla frukter och nötter, blanda och häll kolan över mördegsbotten. Låt kakan kallna.
Ställ den kallt och dela den därefter i bitar.
Publicerat den
12 februari 2010
Skriv kommentar