Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktkolakaka

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

En härligt mjuk kola med torkad frukt och nötter på en botten av mördeg. En strykande åtgång är detta namn på denna kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg bakplåtspapper i botten på en liten långpanna, ca 23x35 cm. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Tillsätt smöret och det uppvispade ägget, blanda till en deg. Kavla och tryck ut degen i bottnen på långpannan. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
  2. Strimla fikon och dadlar på längden. Strimla mandeln och dela valnötterna. Blanda farinsocker, sirap, grädde och kakao i en vid tjockbottnad gryta. Koka samman till 120°. Det kan ta 5-15 minuter.
  3. Ta grytan från värmen och rör i smöret klickvis. Vänd ner alla frukter och nötter, blanda och häll kolan över mördegsbotten. Låt kakan kallna. Ställ den kallt och dela den därefter i bitar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.