Så enkelt och ändå så gott!
Instruktioner
- Sjud frukten mjuk i vattnet, sila från spadet och låt det koka ihop med sockret ett par minuter.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och tillsätt under omrörning. Låt få ett uppkok, låt svalna.
- Riv mandelmassan grovt i en skål och tillsätt florsocker. arbeta samman till en deg och rulla lillfinger tjocka längder. Skär längderna 10-12 cm långa och lägg på plåt.
Platta till dem något med en gaffel.
Grädda i 200 graders varm ugn i 10-12 mintuer. Låt kallna.
Smält chokladen och häll den i en strut av smörpapper. Lägg stängerna tätt på smörpapper och spritsa över med svepande rörelser. Låt kallna.
- Fördela kompotten i glas och toppa med en klick vispad grädde. Garnera med citronmeliss och servera med mandelstänger.
Publicerat den
17 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar