Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktkompott med grädde och knapriga mandelstänger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så enkelt och ändå så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sjud frukten mjuk i vattnet, sila från spadet och låt det koka ihop med sockret ett par minuter. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och tillsätt under omrörning. Låt få ett uppkok, låt svalna.
  2. Riv mandelmassan grovt i en skål och tillsätt florsocker. arbeta samman till en deg och rulla lillfinger tjocka längder. Skär längderna 10-12 cm långa och lägg på plåt. Platta till dem något med en gaffel. Grädda i 200 graders varm ugn i 10-12 mintuer. Låt kallna. Smält chokladen och häll den i en strut av smörpapper. Lägg stängerna tätt på smörpapper och spritsa över med svepande rörelser. Låt kallna.
  3. Fördela kompotten i glas och toppa med en klick vispad grädde. Garnera med citronmeliss och servera med mandelstänger.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.