Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktkompott med yoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Torkad frukt är gott och praktiskt att ha hemma, både att använda i matlagning och bakning men även att ta något när man är sugen på något sött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka den torkade frukten i mindre bitar och lägg den i en kastrull med vattnet. Koka upp och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt fruktsockret och låt koka ytterligare några minuter.
  2. Rör ut arrowroten i lite kallt vatten och låt krämen få ett uppkok. Häll i arrowroten och rör om ordentligt. Ta kastrullen från värmen när den tjocknat och låt svalna.
  3. Servera med en klick avrunnen yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.