Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktmix med kolasås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En perfekt efterrätt när gästerna kommer oanmälda. Blanda den färska frukten med en smarrig kolasås. Gott och elegant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala apelsinerna och skär dem i tunna skivor. Dela skivorna i halvor. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Hacka den färska ananasen eller låt den krossade rinna av. Skala och skiva kiwifrukterna. Rensa och skiva jordgubbarna.
  2. Smält chokladen tillsammans med vattnet i en liten kastrull på svag värme. Lägg i vaniljstången. Rör ner sockret och blanda tills såsen blivit jämn och slät. Ta upp vaniljstången, dela den på längden och ta ur de svarta kornen. Blanda ner kornen i såsen.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner matfett. Ställ såsen åt sidan. Blanda frukten försiktigt i en skål. Lägg upp på tallrikar eller på ett serveringsfat. Häll över lite av kolasåsen och strö över mandeln. Häll upp resten av såsen i en bringare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.