En perfekt efterrätt när gästerna kommer oanmälda. Blanda den färska frukten med en smarrig kolasås. Gott och elegant.
Instruktioner
- Skala apelsinerna och skär dem i tunna skivor. Dela skivorna i halvor. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Hacka den färska ananasen eller låt den krossade rinna av. Skala och skiva kiwifrukterna. Rensa och skiva jordgubbarna.
- Smält chokladen tillsammans med vattnet i en liten kastrull på svag värme. Lägg i vaniljstången. Rör ner sockret och blanda tills såsen blivit jämn och slät. Ta upp vaniljstången, dela den på längden och ta ur de svarta kornen. Blanda ner kornen i såsen.
- Ta bort kastrullen från värmen och rör ner matfett. Ställ såsen åt sidan. Blanda frukten försiktigt i en skål. Lägg upp på tallrikar eller på ett serveringsfat. Häll över lite av kolasåsen och strö över mandeln. Häll upp resten av såsen i en bringare.
Publicerat den
9 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar