- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Fyllningen i receptet är anpassad efter en pajform med höga kanter. Fyllningen kan behövas minskas vid användning av av en annorlunda pajform.
Fyllningen kan anpassas efter egen smak eller tillgång.
Instruktioner
- Börja med att göra degen. Lägg ingredienserna i en matberedare och kör till en deg. Låt den vila i en plastpåse i kyl ca en timme så att den blir fastare.
- Kavla ut degen mellan två uppklippta plastpåsar för att undvika att den fastnar. Lägg degen i en form och ta bort överbliven deg som du sparar och gör remsor av till rutnätet som ska vara ovanpå pajen. Klä degkanten i formen med remsor av dubbelvikt aluminiumfolie så att den inte glider ner. Nagga degbottnen med en gaffel. Grädda skalet i 225 grader ca 10-15 minuter så att det får lite färg.
- Under tiden gör du fyllningen och mársanen (enligt paketets anvisningar). Bananerna skärs i slantar, päronet i tärningar, vindruvorna delas på mitten och chokladen grovhackas.
- Fyll det gräddade pajskalet med vaniljkrämen. Lägg på frukten och den hackade chokladen. Strö ev. över mandelspån. Lägg degremsorna som du sparade i ett rutnät över pajen. Grädda i 225 grader ca 15-20 minuter.
Publicerat den
6 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar