Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Fyllningen i receptet är anpassad efter en pajform med höga kanter. Fyllningen kan behövas minskas vid användning av av en annorlunda pajform. Fyllningen kan anpassas efter egen smak eller tillgång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra degen. Lägg ingredienserna i en matberedare och kör till en deg. Låt den vila i en plastpåse i kyl ca en timme så att den blir fastare.
  2. Kavla ut degen mellan två uppklippta plastpåsar för att undvika att den fastnar. Lägg degen i en form och ta bort överbliven deg som du sparar och gör remsor av till rutnätet som ska vara ovanpå pajen. Klä degkanten i formen med remsor av dubbelvikt aluminiumfolie så att den inte glider ner. Nagga degbottnen med en gaffel. Grädda skalet i 225 grader ca 10-15 minuter så att det får lite färg.
  3. Under tiden gör du fyllningen och mársanen (enligt paketets anvisningar). Bananerna skärs i slantar, päronet i tärningar, vindruvorna delas på mitten och chokladen grovhackas.
  4. Fyll det gräddade pajskalet med vaniljkrämen. Lägg på frukten och den hackade chokladen. Strö ev. över mandelspån. Lägg degremsorna som du sparade i ett rutnät över pajen. Grädda i 225 grader ca 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.