Äpplen och nektariner passar också bra i den här pajen.
Instruktioner
- Finfördela smör i en skål och arbeta samman med vetemjöl. Tillsätt honung och nyp ihop till en fast deg. Du kan också köra samman allt i en matberedare.
- Tryck ut degen jämnt i botten på en pajform, ca 25 cm i diameter, och ca 1 1/2 cm upp på kanterna. Ställ formen i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200º. Skala och skär päronen i tunna klyftor. Kärna ur och skär plommonen på samma sätt. Blanda dem i en kastrull och värm på medelvärme ca 5 minuter. Blanda med honung och potatismjöl och ställ åt sidan.
- I en annan kastrull smältes smöret tillsammans med mandelspån och honung. Blanda ner mjöl och ställ åt sidan.
- Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och bred ut fruktblandningen i botten. Fördela toscafyllningen ovanpå och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter tills ovansidan har fått lite färg.
- Servera pajen ljummen, gärna med en kula vaniljglass.
Publicerat den
31 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar