Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktpaj med honungstosca

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Äpplen och nektariner passar också bra i den här pajen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela smör i en skål och arbeta samman med vetemjöl. Tillsätt honung och nyp ihop till en fast deg. Du kan också köra samman allt i en matberedare.
  2. Tryck ut degen jämnt i botten på en pajform, ca 25 cm i diameter, och ca 1 1/2 cm upp på kanterna. Ställ formen i kylen ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200º. Skala och skär päronen i tunna klyftor. Kärna ur och skär plommonen på samma sätt. Blanda dem i en kastrull och värm på medelvärme ca 5 minuter. Blanda med honung och potatismjöl och ställ åt sidan.
  4. I en annan kastrull smältes smöret tillsammans med mandelspån och honung. Blanda ner mjöl och ställ åt sidan.
  5. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och bred ut fruktblandningen i botten. Fördela toscafyllningen ovanpå och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter tills ovansidan har fått lite färg.
  6. Servera pajen ljummen, gärna med en kula vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.