Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktpaj med knaprigt täcke

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Stor paj som räcker till många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Fyllningen: Häll ananas med spad i en skål. Klipp aprikoserna i mindre bitar. Blanda ner dem i ananasen och låt dem svälla ett par timmar (ca 2 timmar).
  3. Bred ut ananaskross och aprikoser på ett stort ugnssäkert fat, t ex en långpanna.
  4. Skiva bananerna och blanda ner dem.
  5. Tillsätt ev också grovrivna äpplen.
  6. Blanda sist ner delade blad av citronmeliss.
  7. Pajdegen: Smält fettet. Rör ner socker och sirap. Tillsätt havregrynen och rör om väl.
  8. Strö pajdegen över frukten.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 min.
  10. Servera pajen avsvalnad eller kall med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.