Stor paj som räcker till många.
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Fyllningen:
Häll ananas med spad i en skål.
Klipp aprikoserna i mindre bitar. Blanda ner dem i ananasen och låt dem svälla ett par timmar (ca 2 timmar).
- Bred ut ananaskross och aprikoser på ett stort ugnssäkert fat, t ex en långpanna.
- Skiva bananerna och blanda ner dem.
- Tillsätt ev också grovrivna äpplen.
- Blanda sist ner delade blad av citronmeliss.
- Pajdegen:
Smält fettet.
Rör ner socker och sirap.
Tillsätt havregrynen och rör om väl.
- Strö pajdegen över frukten.
- Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 min.
- Servera pajen avsvalnad eller kall med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar