Fräsch och spännande smak.
Instruktioner
- Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt lagen kallna och tillsätt ingefära, stjärnanis och rosépeppar.
- Skala apelsinerna i hinnfria klyftor. Ta bort kärnor ur melonen och forma kulor av fruktköttet med ett kuljärn. Dela mangon och ta bort den platta kärnan i mitten. Det går lättast att skära bort kärnan med två snitt på vardera sidan om densamma. Snitta sedan fruktköttet i kuber och vänd skalet så att frukten delar sig i bitar. Skär loss bitarna från skalet.
- Skär ett snitt runt om skalet på granatäpplet och bänd isär halvorna, så håller sig kärnorna hela i frukten. Pilla loss kärnorna. Dela passionsfrukten och gröp ur innehållet i en skål. Skala och dela kiwifrukterna i bitar och blanda med de andra frukterna. Häll över sockerlagen (jag silar lagen). Låt fruktsalladen stå kallt till serveringen. Lägg upp i höga dessertglas och toppa med citronmeliss.
Servera ev. med en klick grädde.
Publicerat den
22 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar