Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktsallad med varm körsbärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Körsbärssåsen passar även till vaniljglass, julens risgrynsgröt och naturligtvis till ris à la malta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort skalet från grapefrukten med en vass kniv. Håll grapefrukten i ena handen över en skål. Skär ut skinnfria klyftor som får trilla ner i skålen. Där samlas också fruktsaften som rinner ut. Krama ut den sista saften när alla klyftor är utskurna.
  2. Skala bananen och klyv den på längden. Dela varje halva i 3 långa klyftor. Skär tvärs över i bitar, lika långa som grapefruktklyftorna. Blanda bananbitarna med grapefrukten så att bananen inte märknar.
  3. Skala och rensa resten av frukterna. Skär i klyftor motsvarande bananbitarna. Blanda alltsammans.
  4. Smaka av med lite socker. Låt gärna salladen stå 30-60 minuter innan den serveras med körsbärssåsen och ett flarn.
  5. Smält körsbärssylten i en kastrull på spisen. Späd med vinet. Servera såsen varm till fruktsalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.