Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktsnittar med frisk vaniljsmak

(1 kommentar)  
  • Serverar: 9 portioner
Skriv ut

De här söta och saftiga mandarinkakorna är lätta att äta och härligt friska i smaken. Frukten kan varieras efter smak och säsong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt mandarinerna rinna av i en sil och ta vara på vätskan. Gör pajdegen: Blanda 1 dl kesella, olja, vetemjöl, 1 knivsudd bakpulver, ½ dl crème fraiche och 2 msk av mandarinspadet. Arbeta samman till en jämn deg.
  2. Klä plåten med bakplåtspapper och tryck ut degen i ett jämnt lager över plåten. Vispa ihop resten av kesellan med resten av crème fraichen. Vispa vaniljvispen med resten av bakpulvret. Rör samman vaniljvispen och kesellablandningen.
  3. Sätt ugnen på 175ºC. Separera äggen. Vispa ihop äggulor, socker och vaniljsocker till en ljus kräm. Vispa äggvitor och pressad citron hårt. Vänd ner äggulekrämen och därefter äggvitan i kesellablandningen.
  4. Bred ut kesellakrämen på degbotten och lägg på de avrunna mandarinerna. Sätt in i ugnen och grädda 40 min. Ta ut ur ugnen, låt kakan svalna och skär den i 9 kvadratiska eller 12 rektangulära snittar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • imminn 13 juni 2011

    Hej! De verkar väldigt goda och jag ska göra dom snarast. Jag bara undrar, är det i långpanna eller på plåt du gör dem och är det i så fall sk normalstor storlek? Blir det bara 9 eller 12 st? Jag lovar att komma med bedömning. Ha det gott! MVH Imminn

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.