De här söta och saftiga mandarinkakorna är lätta att äta och härligt friska i smaken. Frukten kan varieras efter smak och säsong.
Instruktioner
- Låt mandarinerna rinna av i en sil och ta vara på vätskan. Gör pajdegen: Blanda 1 dl kesella, olja, vetemjöl, 1 knivsudd bakpulver, ½ dl crème fraiche och 2 msk av mandarinspadet. Arbeta samman till en jämn deg.
- Klä plåten med bakplåtspapper och tryck ut degen i ett jämnt lager över plåten. Vispa ihop resten av kesellan med resten av crème fraichen. Vispa vaniljvispen med resten av bakpulvret. Rör samman vaniljvispen och kesellablandningen.
- Sätt ugnen på 175ºC. Separera äggen. Vispa ihop äggulor, socker och vaniljsocker till en ljus kräm. Vispa äggvitor och pressad citron hårt. Vänd ner äggulekrämen och därefter äggvitan i kesellablandningen.
- Bred ut kesellakrämen på degbotten och lägg på de avrunna mandarinerna. Sätt in i ugnen och grädda 40 min. Ta ut ur ugnen, låt kakan svalna och skär den i 9 kvadratiska eller 12 rektangulära snittar.
Publicerat den
4 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! De verkar väldigt goda och jag ska göra dom snarast. Jag bara undrar, är det i långpanna eller på plåt du gör dem och är det i så fall sk normalstor storlek? Blir det bara 9 eller 12 st? Jag lovar att komma med bedömning. Ha det gott! MVH Imminn