Lyxig festtårta med vit chokladmousse och björnbärsmousse. Jag gjorde den till svägerskans 50-årskalas.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker vitt, blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Rör om försiktigt. Grädda i en stor form, kakan på bilden är 33 cm i diameter. 175 grader, ca 30 min.
OBS ! den vita chokladmoussen bör tillagas dagen innan.
Värm grädden tills den nästan kokar. Bryt ner chokladen, rör hela tiden. Kyl över natten. Innan användning vispas den upp med elvisp.
- Björnbären tinas och mosas. Vispa grädden hårt.
Blötlägg geltinet i vatten, krama ur och smält på låg värme i citronsaften. Vispa ihop alltsammans med florsockret.
- Dela tårtan i tre delar, lägg de två fyllningarna emellan.
- Bre vispgrädde över hela tårtan samt kanterna. Lägg på bären i en snygg dekoration.
Gele:
Blanda i en kastrull och låt koka i en halv minut. Låt svalna lite innan man skedar över bären
Publicerat den
9 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar