Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukttårta med ananaskräm

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Frukttårtan är en härlig sommartårta med lätt porös botten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och rör ner det försiktigt i äggsmeten.
  2. Häll smeten i smord och bröad 2-liters form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter eller tills kakan känns torr och har fin färg.
  3. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp. Lägg gärna över kakformen och låt kakan kallna. Dela den sedan i tre bottnar.
  4. Vispa samman äggulorna till ananaskrämen i en rostfri kastrull tillsammans med ananasspad, vatten, pressad citronsaft, socker och potatismjöl.
  5. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknar, krämen ska inte koka bara sjuda. Tag kastrullen från värmen och låt krämen kallna. Rör i den några gånger under tiden.
  6. Vispa grädden. Vispa ner lite grädde i taget i krämen tills all grädde är invispad.
  7. Rosta mandelspånen lätt i en torr stekpanna. Låt dem kallna.
  8. Tag undan tre ananasskivor och tärna de andra fint. Bred ananaskräm på två bottnar och fördela ananashacket över. Lägg samman och täck med den sista tårtbottnen.
  9. Bred resterande ananaskräm över och runtom hela tårtan. Sätt fast mandelspån runtom. Garnera med ananas, bär och citronmelissblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.