Frukttårtan är en härlig sommartårta med lätt porös botten.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och rör ner det försiktigt i äggsmeten.
- Häll smeten i smord och bröad 2-liters form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter eller tills kakan känns torr och har fin färg.
- Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp. Lägg gärna över kakformen och låt kakan kallna. Dela den sedan i tre bottnar.
- Vispa samman äggulorna till ananaskrämen i en rostfri kastrull tillsammans med ananasspad, vatten, pressad citronsaft, socker och potatismjöl.
- Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknar, krämen ska inte koka bara sjuda. Tag kastrullen från värmen och låt krämen kallna. Rör i den några gånger under tiden.
- Vispa grädden. Vispa ner lite grädde i taget i krämen tills all grädde är invispad.
- Rosta mandelspånen lätt i en torr stekpanna. Låt dem kallna.
- Tag undan tre ananasskivor och tärna de andra fint. Bred ananaskräm på två bottnar och fördela ananashacket över. Lägg samman och täck med den sista tårtbottnen.
- Bred resterande ananaskräm över och runtom hela tårtan. Sätt fast mandelspån runtom. Garnera med ananas, bär och citronmelissblad.
Publicerat den
23 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar