Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruntimmersveckan - Emma – Jordgubbstårta med smultron och vanilj

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Skulle fruntimmersveckan ge mycket regn så ger den ju mycket gott också...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker till ett lätt och luftigt skum i cirka 10 minuter. Vänd försiktigt ner mjölet och häll smeten direkt i en smord och mjölad tårtring. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Prova med en sticka – då den kommer upp utan smet på är kakan klar. Då den kommer ur ugnen, strö lite socker på ytan och vänd den upp och ner på ett bakplåtspapper att kallna.
  2. Fyllning: Sjud alla ingredienser i en kastrull under omrörning tills krämen tjocknat, ta upp vaniljstången och låt krämen kallna.
  3. Rårörda smultron: Rensa bären och skölj dem hastigt. Rör noggrant och försiktigt samman bär och socker med en slev.
  4. Montering: Dela på bottnarna så du får 3 stycken. Stryk ett lager sylt på den nedersta botten, lägg ett tunt lager vaniljkräm ovanpå. Lägg på ytterligare en botten, stryk sylt på och blanda vaniljkrämen som återstår med lika mycket vispad grädde och lägg den på sylten. Lägg på den sista bottnen med den bakade sidan nedåt, stryk över hela tårtan med vispad grädde innan du spritsar resten runt kanten i ett vackert mönster. Dekorera toppen med vackra jordgubbar och blommor. För säkerhets skull så plockar jag bort blommorna jag dekorerat med innan vi äter tårtan

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.