Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruntimmersveckan - Kristina – Chokladtårta med tryffel

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Smarrig tårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladtårta: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna. Den här kakan blir bättre ju mindre du rör i den. Givetvis måste allting blandas, men inte mer än så! Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.
  2. Smultrontryffel: Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Hacka chokladen. Koka upp grädde och socker, slå blandningen över den hackade chokladen. Rör om så chokladen smälter. Tillsätt därefter smultronen och smöret och bland till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med vackra bär och blommor.
  3. Tips: Chokladglasyren blir även mycket god om du byter ut smultronen mot punsch.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kicki8 22 juli 2008

    Jag var bara tvungen att spara detta.Passar mig på pricken...

  • Elin_H 3 mars 2009

    Väldigt god :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.