Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruntimmersveckan, Magdalena – Limemarängpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Nr 4 i fruntimmersveckan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Krossa kexen och smält smöret. Blanda samman med kanel och tryck ut som botten i en form. Grädda i 200 grader cirka 5 minuter. Låt svalna.
  2. Limemix: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält dem på låg värme i mikron tillsammans med lite av limejuicen. Blanda samman alla ingredienser och häll blandningen på bottnen. Kyl eller frys in. Tinar i kyl på cirka 30 minuter.
  3. Marängtopping: Häll socker, vaniljstång och vatten i en kastrull utan att röra eller vispa! Sätt kastrullen på spisen och koka till 122 grader (här måste du använda en termometer). Då sockerlagen i kastrullen är 110 grader börjar du vispa äggvita och socker till en maräng i en bunke. Vispa på mellanhastighet och fortsätt även då du hällt över den 122 grader varma sockerlagen. Vispa tills marängens temperatur sjunkit till cirka 30 grader. Klicka därefter över marängen på tårtan. Bränn av ytan med en gasbrännare.
  4. Tips: Strö på några smulade kex innan du lägger på marängen bättre på plats om du ska transportera tårtan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • LenaEngstrom 20 oktober 2008

    Mats vill att du kommer och lagar den här till honom ;)

  • LenaEngstrom 20 oktober 2008

    Jo det skulle jag ju oxå skriva...han pratade om att hans mamma gjorde en jätte god sak då han var liten som innehöll digestivekex, lime och maräng ovanpå och så hittar jag liksom den hos dig :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.