Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruntimmersveckan - Margaretatårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Fira fruntimmersveckan – varje dag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smöra och mjöla en bakform (24 cm i diameter). Vispa ägg och socker lätt och luftigt i cirka 5 minuter. Blanda och sikta mjöl och bakpulver, vänd försiktigt ihop dessa med äggsmeten. Fyll i formen och grädda i 175 grader i 30 minuter.
  2. Fyllning: Sjud alla ingredienserna i en kastrull under omrörning tills krämen tjocknat, ta upp vaniljstången och låt krämen kallna.
  3. Montering: Skiva bottnen i tre skivor. Lägg krämen som fyllning mellan skivorna.
  4. Mandelkanter: Riv mandelmassan och blanda den med äggvita tills den blir smidig utan att rinna. Bred 2/3 av smeten över hela tårtan och spritsa resten vackert i mönster. Tryck fast mandelspånen runt tårtans kant och grädda i 200 grader tills den fått fin färg, 7–10 minuter. Dekorera med färska bär och blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.