Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruntimmersveckan, Sara, Björnbärs- och halloncheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Tillägnas Sara, nr 1 i fruntimmersveckan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Krossa kexen och smält smöret. Blanda samman och tryck ut smulorna hårt i en form med löstagbara kanter. Grädda i 175 grader i cirka 5 minuter. Låt svalna.
  2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Lättvispa grädden. Vispa äggulorna och florsocker lätt och luftigt i cirka 5 minuter. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem på låg värme i mikron tillsammans med hälften av björnbären. Vänd försiktigt ihop alla ingredienserna till en luftig smet och häll på bottnen. Ställ i kyl eller frys in. Tinar i kyl på cirka 2 timmar.
  3. Topping: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält dem på låg värme i mikron tillsammans med 0,5 dl av apelsinjuicen. Blanda med hallonmixen och resten av juicen. Häll blandningen över tårtan och låt stelna i kyl i cirka 2 timmar. Dekorera med vackra bär och blommor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annamittimaten 18 juni 2009

    Knixig att göra, tror att det kan behövas mer gelatin i moussen, den blev lite väl lös. Annars var det en väldigt god tårta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.