Aprikoser är väldigt gott, och jag har egentligen aldrig riktigt tänkt på att man faktiskt ofta kan använda torkade aprikoser i matlagningen. Men det kan man ju, och det här receptet är ett bevis på det!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält smöret. Smula kexen och blanda med mandel och smält smör. Tryck ut massan i botten på en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter och klädd med bakplåtspapper. Förgrädda i 7-8 minuter och låt kallna.
- Lägg undan 6 aprikoshalvor till garnering och finhacka resten. Lägg aprikoshacket PLUS de halva aprikoserna i en skål, slå över apelsinsaften och likören och låt stå över natten.
- Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Blanda i Kesella gourmet och crème fraîche. Lägg undan de halva aprikoserna och blanda aprikoshacket med kesellasmeten. Häll blandningen över kexbotten, täck med plastfolie och ställ i frysen.
- Lägg upp tårtan och garnera med de hela aprikoshalvorna en stund innan den ska ätas, så att den hinner tina en smula. Strö över hackad choklad precis före serveringen.
Publicerat den
6 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar