Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen aprikostårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Aprikoser är väldigt gott, och jag har egentligen aldrig riktigt tänkt på att man faktiskt ofta kan använda torkade aprikoser i matlagningen. Men det kan man ju, och det här receptet är ett bevis på det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret. Smula kexen och blanda med mandel och smält smör. Tryck ut massan i botten på en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter och klädd med bakplåtspapper. Förgrädda i 7-8 minuter och låt kallna.
  3. Lägg undan 6 aprikoshalvor till garnering och finhacka resten. Lägg aprikoshacket PLUS de halva aprikoserna i en skål, slå över apelsinsaften och likören och låt stå över natten.
  4. Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Blanda i Kesella gourmet och crème fraîche. Lägg undan de halva aprikoserna och blanda aprikoshacket med kesellasmeten. Häll blandningen över kexbotten, täck med plastfolie och ställ i frysen.
  5. Lägg upp tårtan och garnera med de hela aprikoshalvorna en stund innan den ska ätas, så att den hinner tina en smula. Strö över hackad choklad precis före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.