Två riktiga godsaker som blir en smarrig avslutning av en middag eller varför inte bjuda hem nära och kära på en god fika?
Instruktioner
- Chokladterrinen:
- Hacka chokladen och smält den tillsammans med smör och honung i ett vattenbad.
Vispa upp äggulor och äggvitor var för sig.
Ta av chokladen från värmen. Vispa i äggulorna och vänd hastigt ner äggvitorna.
- Häll upp chokladsmeten i en plastfolie klädd avlång sockerkaksform som rymmer 1 till 1½ liter.
Låt formen stå i frysen minst 6 timmar eller över natten tills chokladen stelnat.
- Svartvinbärssorbeten.
Koka upp vatten och socker, låt lagen svalna och blanda med svartvinbärspuré och vodka.
- Frys in sorbeten i en glassmaskin eller i en rostfri bunke.
Vispa varje timme med en ballongvisp om du använder bunke, tills sorbeten är fryst och fått fin konsistens.
Det tar 5-6 timmar beroende på hur kall frys du har.
- Ta fram terrinen och skär den i bitar och låt vila på assietter i ca 5 minuter innan servering. Servera med sorbeten.
Publicerat den
29 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar