Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen chokladterrin med svartvinsbärssorbet

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Två riktiga godsaker som blir en smarrig avslutning av en middag eller varför inte bjuda hem nära och kära på en god fika?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladterrinen:
  2. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smör och honung i ett vattenbad. Vispa upp äggulor och äggvitor var för sig. Ta av chokladen från värmen. Vispa i äggulorna och vänd hastigt ner äggvitorna.
  3. Häll upp chokladsmeten i en plastfolie klädd avlång sockerkaksform som rymmer 1 till 1½ liter. Låt formen stå i frysen minst 6 timmar eller över natten tills chokladen stelnat.
  4. Svartvinbärssorbeten. Koka upp vatten och socker, låt lagen svalna och blanda med svartvinbärspuré och vodka.
  5. Frys in sorbeten i en glassmaskin eller i en rostfri bunke. Vispa varje timme med en ballongvisp om du använder bunke, tills sorbeten är fryst och fått fin konsistens. Det tar 5-6 timmar beroende på hur kall frys du har.
  6. Ta fram terrinen och skär den i bitar och låt vila på assietter i ca 5 minuter innan servering. Servera med sorbeten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.