Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen dajmtårta

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jättesmarrig kall tårta, poppis bland både barn och vuxna!

Ingredienser

Instruktioner

• . Vispa de 6 äggvitorna till hårt skum. • 2. Tillsätt 4 dl socker lite i taget och vispa till maräng. • 3. Häll smeten i en form med löstagbar botten 28 cm. • 4. Grädda i 125-150 grader i 1 1/2 timme. • 5. Vispa de 6 äggulorna och 1 dl socker vitt och poröst. • 6. Tillsätt den vispade grädden, krossade dajmen och punchen. Lägg ovanpå den färdiga marängbottnen (avsvalnad). Marängbottnen ska vara kvar i formen. Frys in. Ta ut tårtan 15-20 minuter innan den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.