Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen dajmtårta

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Denna frusna daimtårta är nog bland det godaste jag har smakat.

Ingredienser

Instruktioner

Maräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda i 1.5 dl socker och vispa.Rör därefter ner bakpulvret. Dela upp äggviteblandningen (jag brukar gör dem tallriksstora) på två plåtar och grädda i 125 grader ca 45 min. Byt plats på plåtarna och grädda 45 min. till. Låt marängen svalna och ta loss den försiktigt. Ibland vill marängen lätt spricka. Glassen: Vispa äggulorna pösigt tillsammans med 1 dl socker. Vispa grädden och blanda den i äggulesmeten. Hacka daimen och blanda den i smeten. Lägg glassen mellan marängen och ovanpå marängen. Frys tårtan minst 6 timmar men helst över natten. Tag upp tårtan ca 20 minuter innan den ska serveras.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Mistys 17 augusti 2009

    Brukar göra exakt detta så då behöver jag ju inte lägga ut receptet. Sååå god. Håller med , den godaste tårta jag någonsin ätit :=)

  • Cassiopeya 30 december 2010

    Har just marängbottnarna i ugnen =) Ska testa denna som efterrätt imorgon, härlig! Tror den kommer bli smaskens. Återkommer med betyg och kommentar när den är uppäten :D

  • Cassiopeya 1 januari 2011

    Supergod! Hela familjen gillade den =)

  • ewa-margitta 28 mars 2011

    Jättegod !

  • karrochan 10 mars 2012

    Fantastiskt god och mycket populär tårta, kommer nog bara bli den alla födelsedagar framöver! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.