Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen grapeyoghurtsoppa med äppeltoppar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En frisk och läskande fruktsoppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka vatten och socker simmigt, ca 10 min. Låt kallna. Pressa saften ur grapefrukterna. Blanda med sockerlag och matyoghurt. Smaka ev. av med citronsaft. Använd glassmaskin eller ställ soppan i frysen. Ta ut den efter 1 tim och rör om. Frys ytterligare 2 tim tills soppan är grynig och något tunnare än sorbet.
  2. Skala och riv äpplena grovt. Blanda med citronsaft och socker. Bred ut det på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugn vid 200 grader, 10-15 min tills det fått lite färg. Låt svalna något. Forma till små toppar. Servera dem ljummna i den frusna soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.