Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen halloncheesecake med blåbär

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Här används chocolate chip cookies och smält smör till botten. Cheesecaken garneras med blåbärssylt och hallon och blåbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Täck botten på en springform, ca 22 cm i diameter, med bakpapper. Krossa kakorna till fina smulor och blanda med smöret. Tryck ut massan i ett jämnt lager i botten på formen. Ställ formen kallt.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med 1 dl av sockret vitt och pösigt. Mosa hallonen och rör ner i äggsmeten. Vispa grädden och blanda ner den.
  3. Vispa äggvitorna med resten av sockret och en nypa salt till hårt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i hallonkrämen och häll massan i formen. Ställ formen i frysen i 4 timmar.
  4. Ta ut formen från frysen och bred på blåbärssylten. Garnera med hallon och blåbär. Låt cheesecaken stå i rumstemperatur ca 30 minuter före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.