Här används chocolate chip cookies och smält smör till botten. Cheesecaken garneras med blåbärssylt och hallon och blåbär.
Instruktioner
- Täck botten på en springform, ca 22 cm i diameter, med bakpapper. Krossa kakorna till fina smulor och blanda med smöret. Tryck ut massan i ett jämnt lager i botten på formen.
Ställ formen kallt.
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med 1 dl av sockret vitt och pösigt. Mosa hallonen och rör ner i äggsmeten. Vispa grädden och blanda ner den.
- Vispa äggvitorna med resten av sockret och en nypa salt till hårt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i hallonkrämen och häll massan i formen.
Ställ formen i frysen i 4 timmar.
- Ta ut formen från frysen och bred på blåbärssylten. Garnera med hallon och blåbär. Låt cheesecaken stå i rumstemperatur ca 30 minuter före serveringen.
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar