Frusen cheesecake täckt med skivade färska jordgubbar eller riven mörk choklad är en utmärkt festdessert som kan förberedas i god tid
Instruktioner
- Ugn 175°
- Smält smöret. Bryt kexen i bitar. Blanda samman med smöret med stavmixer.
- Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
- Skölj och snoppa jordgubbarna och kör i mixer.
- Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Vispa grädden.
- Blanda osten med äggulorna, socker och vaniljsockret.
- Rör ner grädden och de mixade bären.
- Vänd ner äggviteskummet. Häll blandningen i den avsvalnade formen.
Täck med folie och låt stå i frysen minst fyra timmar, gärna tills nästa dag.
- Ta ut kakan 20 minuter före servering.
Skiva jordgubbarna och garnera med dem.
Eller garnera med riven mörk choklad.
- Tips: Lägg digestivekexen i en plastpåse och slå med baksidan av en träslev om du inte vill använda mixerstav.
- Lycka till!
Publicerat den
4 juli 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter supergott måste testas.
låter super god måste testa
Ni som har testat - är den god?! :)
Ja, den är frisk och god!
Gjorde den igår som efterrätt till min födelsedagsmiddag. Fick mycket beröm, men tycker själv att glassen var aningens "tam". Det hade nog gjort susen med lite pressad citronsaft för extra syrlighet. En fyra får den av mig!