Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen jordgubbsmaräng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

En uppfriskande dessert av mosade jordgubbar och frusen jordgubbsmaräng. Servera gärna färska, skivade jordgubbar till. Frestande gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med de mosade jordgubbarna. Mosa dem i en skål med gaffel eller kör dem några sekunder i mixer eller matberedare. Ställ hälften av jordgubbsmoset åt sidan och smaksätt resten av moset med florsocker eller honung till önskad sötma. Täck över och ställ det i kylskåp till serveringen.
  2. Vispa äggvitorna i en bunke, gärna med elvisp. Vispa långsamt i början och öka sedan hastigheten. Tillsätt sockret, 1 msk i taget, och vispa tills smeten är styv, seg och blank. Tillsätt det OSÖTADE jordgubbsmoset och vispa sakta tills allt blandar sig.
  3. Häll smeten i en lämplig burk för frysning och tillslut väl. Frys jordgubbsmarängen minst 1 timme eller tills blandningen är fast. Blandningen kan förvaras i frys ca 1 månad.
  4. Vid serveringen: Fördela det SÖTADE jordgubbsmoset i 4 portionsglas eller i en större skål. Skeda upp jordgubbsmarängen och lägg den ovanpå. Garnera med skivade jordgubbar och ev mynta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maripoosa 6 september 2008

    Drömgott! Jag använde frysa jordgubbar och det gick suveränt. Smakar nästan som glass, fast nyttigare. Tack till dig som får en 5:a för receptet :) Kan tänka mig att man kan använda andra bär än jordgubbar oxå.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.