Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen marängrulltårta med hallon och blåbär

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Tänk mjukfluffig rulltårta, tänk blåbär, hallon och vanilj och tänk det, iskallt. Det blir underbart tillsammans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj det med olja.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa i sockret, lite i taget. Blanda försiktigt i marsánpulvret med en slickepott.
  3. Bred ut marängen på bakplåtspapperet men inte ända ut i kanten eftersom marängen flyter ut i ugnen. Grädda mitt i ugnen 30 minuter, låt svalna.
  4. Stjälp upp marängen på ett rent bakplåtspapper. Bred kesellan på marängen. Strö över bären. Rulla ihop marängen hårt från långsidan. Rulla in den i bakplåtspapper, plasta och ställ i frysen minst 3 timmar.
  5. Ta ut rulltårtan en stund före servering. Skär den i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.