Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen midsommartårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Tårtan går att förbereda flera dagar innan och förvaras i frysen. Vit choklad dekorerar kanterna. Chokladen breds på overheadfilm eller plastficka, ställs in i frysen för att stelna och bryts sedan i bitar. Riven vit choklad runt kanterna på tårtan går naturligtvis lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa eller mosa jordgubbarna. Vispa ihop philadelphiaost, äggulor och socker och rör ned jordgubbarna. Vispa 2 dl grädde. Vispa äggvitorna och vänd ned grädde och äggvitor i jordgubbssmeten.
  2. Lägg ut tårtbottnarna och droppa över flädersaft. Klä en hög form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfolie. Varva bottnar och jordgubbssmet i formen. Avsluta med jordgubbssmet. Ställ in i frysen och låt stå ca 6 timmar.
  3. Smält chokladen över vattenbad och bred den på 1 1/2 ark. Ställ in i frysen.
  4. Kavla ut marsipanen på ett bakplåtspapper. Skär ut en rundel lika stor som tårtan. Vispa resterande grädde. Du kan förbereda tårtan hit.
  5. Ta ut tårtan från frysen, ta bort formen och plasten och lägg marsipanlocket på tårtan. Bred grädden runt kanten. Ta ut chokladen från frysen, bryt den i bitar och fäst den på grädden. Trä upp några jordgubbar på ett strå och garnera tårtan.
  6. Låt tårtan tina ca 30 minuter innan den serveras. Det gör inget om den får tina helt. Servera gärna extra jordgubbar i en skål bredvid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • viralottan 12 april 2009

    Den blev jättegod och jättefin!!! Såg väldigt proffsig ut då den får väldigt raka kanter. Jag är nybörjare på detta men tyckte den var lätt att göra. Använde frysta jordgubbar eftersom de färska var slut. Spritsade grädde runt och garnerade översidan, rosa marsipan, med vita chokladlinser som jag lade i blommönster. Det blav en underbar 1-årstårta för min lilla dotter. Högsta betyg från mig:) Kram Viralottan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.