Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen moccadröm

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här ljuvliga parfaittårtan har en god smak av kaffe, choklad och mandelmassa och kan göras i god tid. När det är dags att servera tar du bara ut den ur frysen och garnerar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan grovt. Lägg den i en skål. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen 25­30 minuter. Låt kakan kallna innan den lossas från kanten.
  2. Häll grädden i en skål. Tillsätt kaffepulver, florsocker och siktad kakao. Vispa till en tjock kräm. Tillsätt äggulan i gräddsmeten. Hacka chokladen och rör ner den. Rör smeten jämn.
  3. Bred moccakrämen över kakan i formen. Täck formen och ställ den i frysen. Låt stå minst 3 timmar. Lossa formens kant och garnera som på bilden.
  4. Tips! En parfait smakar bäst när den är lagom krämig och ska därför tas fram ur frysen 10-15 minuter innan den ska avnjutas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.