Den här ljuvliga parfaittårtan har en god smak av kaffe, choklad och mandelmassa och kan göras i god tid. När det är dags att servera tar du bara ut den ur frysen och garnerar.
Instruktioner
- Riv mandelmassan grovt. Lägg den i en skål. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen 2530 minuter. Låt kakan kallna innan den lossas från kanten.
- Häll grädden i en skål. Tillsätt kaffepulver, florsocker och siktad kakao. Vispa till en tjock kräm.
Tillsätt äggulan i gräddsmeten. Hacka chokladen och rör ner den. Rör smeten jämn.
- Bred moccakrämen över kakan i formen. Täck formen och ställ den i frysen. Låt stå minst 3 timmar. Lossa formens kant och garnera som på bilden.
- Tips!
En parfait smakar bäst när den är lagom krämig och ska därför tas fram ur frysen 10-15 minuter innan den ska avnjutas.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar