- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 4 timmar 40 minuter
Skriv ut
God kaffesmak på denna frusna tårta.
Instruktioner
- Dela äggen. Blanda äggulorna med socker och kaffe i en kastrull. Låt sjuda på svag värme under vispning till en kräm. Låt den kallna.
- Vispa grädden till fast konsistens med elvisp. Vispa även äggvitorna till fast skum i en bunke för sig. Vänd ner kesella, grädde och till sist äggvitorna i kaffekrämen.
- Krossa kexen i tex en mortel eller i matberedare. Strö ut ca hälften i en rund form (ca 26 cm i diameter) med löstagbar kant.
Fördela smeten över och strö till sist över resterande kexsmul.
Frys tårtan minst 4 timmar.
- Låt tårtan stå i rumstemperatur ca 10 minuter innan den lossas från formen och läggs upp på ett fat.
- Servera tårtan till en kopp kaffe.
Publicerat den
22 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna tårta är suveränt god! Recept från ICA.