Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen moussetårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Smaskig chokladtårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 º. Riv mandelmassan fint. Rör i äggen, ett i taget, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 centimeter i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna i formen.
  2. Mousse: Smält chokladen över vattenbad. Ta bort från värmen och låt den svalna lite. Blanda ner en äggula i taget. Vispa grädden och blanda ner hälften i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden. Häll chokladsmeten över kakan i formen. Täck och frys minst 4 timmar. Hit kan du förbereda.
  3. Ta ut tårtan i rumstemperatur ca 30 minuter före servering. Garnera med jordgubbar och strö över flisad choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.