Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen nougattårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5-7 portioner
Skriv ut

En underbar dessert för den som tycker om nougat! Nästan som glasstårta med en läcker botten av mandelmassa.

Ingredienser

Instruktioner

Smält nougat och choklad försiktigt över vattenbad och låt sedan svalna ordentligt. Riv under tiden mandelmassan och knåda in kakaon. Kavla mellan plastfolie och tryck fast i botten på en form med löstagbar botten, ca 21 cm i diameter. Vispa äggvitorna till hårt skum, och sedan grädden något lösare. Rör ner gulorna i nougatsmeten. Om gulorna koagulerar trots att smeten är tillsräckligt kall kan du göra den lösare med 1 msk mjölk eller grädde. Vänd försiktigt ner grädden i nougatsmeten och sedan äggvitorna. Häll allt i formen och frys i minst 6 timmar. Låt tina ca en halvtimme före servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bikbok 16 februari 2011

    Tack för flera fina recept :) /Puuffen

  • AngelikaStenstromer 23 maj 2011

    Alldeles för söt och mäktig för mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.