Passionsfrukt ihop med lime och äkta vanilj är en fantastisk kombo! Det känns också riktigt härligt vårigt.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till smulor och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Dela äggen i gulor och vitor i var sin bunke. Vispa äggvitorna till hårt skum. Halvera och skrapa ur fröna ur vaniljstången, lägg i bunken med äggulor. Tillsätt philadelphiaost och socker och vispa ihop till en jämn smet.
- Galvera och gröp ur passionsfrukterna. Rör ner dem i smeten tillsammans med äggvita samt skal och saft från lime.
Fördela smeten i formen och ställ i frysen i minst 5 timmar.
- Låt kakan stå i kylen i minst 1 timme före servering.
Garnera med extra passionsfrukt och limeskivor.
Publicerat den
22 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar