Lite omständig att göra...men ack så god...
Instruktioner
- Digestivekexbotten
Smörj en springform (24 cm i diameter) med smör.
Krossa kexen i en mixer.
Tillsätt socker och smält smör.
Häll upp smulorna i formen och tryck till dem lätt med fingrarna eller med baksidan av en sked.
Grädda i ugn på 175°C, ca 5 minuter.
- Rabarberfyllning
Blanda rabarberbitarna i en rostfri kastrull med socker, citron och vatten.
Koka tills rabarbern känns mjuk, ca 5 minuter.
Låt kompotten kallna.
- Citroncrèmefyllning
Vispa äggulor och socker lätt.
Tillsätt citronskal och saft.
Vispa grädde och äggvitor var för sig.
Vänd i crème fraiche, grädde och sist äggvitorna i smeten.
Varva citroncrèmefyllning och rabarberfyllning i tårtformen och sätt in den i frysen ca 5–6 timmar.
- Tillbehör
Servera tårtan med färska jordgubbar.
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
det ser verkligen jätte gott ut! :) ska man låta rabarberbitarna vara kvar?