Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen rabarbertårta med jordgubbar

(1 kommentar)  
Frusen rabarbertårta med jordgubbar Frusen rabarbertårta med jordgubbar
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Lite omständig att göra...men ack så god...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Digestivekexbotten Smörj en springform (24 cm i diameter) med smör. Krossa kexen i en mixer. Tillsätt socker och smält smör. Häll upp smulorna i formen och tryck till dem lätt med fingrarna eller med baksidan av en sked. Grädda i ugn på 175°C, ca 5 minuter.
  2. Rabarberfyllning Blanda rabarberbitarna i en rostfri kastrull med socker, citron och vatten. Koka tills rabarbern känns mjuk, ca 5 minuter. Låt kompotten kallna.
  3. Citroncrèmefyllning Vispa äggulor och socker lätt. Tillsätt citronskal och saft. Vispa grädde och äggvitor var för sig. Vänd i crème fraiche, grädde och sist äggvitorna i smeten. Varva citroncrèmefyllning och rabarberfyllning i tårtformen och sätt in den i frysen ca 5–6 timmar.
  4. Tillbehör Servera tårtan med färska jordgubbar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • TheFood 19 juli 2011

    det ser verkligen jätte gott ut! :) ska man låta rabarberbitarna vara kvar?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.