Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen tiramisu

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En italienare som blir stilig med chokladplattor runt midjan. Smaken av kaffe och mandellikör är typiskt för denna godbit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera äggulor från vitor och lägg dem i var sin skål, det är viktigt att skål och visp till vitorna är helt rena. Vill du använda samma visp och slippa diska emellan så börja med vitorna. Vispa dem till fast skum med ½ dl av sockret.
  2. Flytta vispen till skålen med äggulor, vispa dem poröst med resten av sockret (1 dl) Rör ner mascarponeost och marsala.
  3. Vispa grädden för sig och vänd varsamt ihop gulorna, grädden och vitorna.
  4. Lägg en tårtbotten i en 24 cm form med löstagbar kant. Blanda amaretto och expresso och skeda hälften över bottnen.
  5. Fyll på med hälften av smeten. Lägg på nästa tårtbotten skeda resterande kaffeblandning över den.
  6. Avsluta med resten av smeten och frys tårtan minst 5 timmar.
  7. Ta ut, lägg upp på tårtfat, tryckfast chokladplattorna runt om och pudra kakao över. Temperera tårtan 40 min i kylskåp inför servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.