Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen vanilj och chokladkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform, 40x30 cm, med bakplåtspapper. Lägg choklad och smör i en kastrull. Ställ kastrullen i vattenbad och värm tills de smält. Ta kastrullen från vattenbadet och vispa ner ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt sedan mandel, rom och vetemjöl. Blanda ihop.
  2. Bred ut smeten i formen. Grädda i 20 minuter. Låt den svalna. Ta ut två bottnar med hjälp av en kakform, cirka 20 cm i diameter. Klä kakformen med plastfilm. Lägg en chokladbotten i botten.
  3. Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, frön, socker och vatten i en kastrull. Värm tills sockret smält. Ta upp vaniljstången. Vispa sedan samman äggulorna och tillsätt sockerlagen i en tunn stråle medan du vispar. Vispa tills det svalnat. Vispa sedan grädden styv. Vänd ner den i äggsmeten med hallonen. Häll glassmeten över kakbotten och täck med den andra "bottnen". Frys in över natten.
  4. Hallonsirap: Värm hallonsaft, citronsaft och socker i en kastrull tills sockret löst sig. Koka ihop, cirka 15 minuter, till en sirapsliknande konsistens. Låt den kallna.
  5. Skär upp kakan i bitar och servera den med hallonsirap och eventuellt några fler hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.