Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frysen jordgubbscheesecake

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Det här blev jag bjuden på av en arbetskamrat. Himla gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt eller smula sönder kexen. Olja in en kakform, cirka 24 cm i diameter, och strö hälften av kexsmulorna i botten.
  2. Knäck äggen och skilj vitor från gulor. Vispa äggulor med färskost, vaniljsocker och strösocker tills det blir en krämig smet. Riv skalet av apelsinen och blanda ned. Vispa äggvitorna vita och pösiga för sig och vispa sedan grädden.
  3. Blanda färskostsmeten med äggvitor och vispgrädde. Mosa jordgubbarna tillsammans med vit sirap och Grand Marnier eller konjak. Häll hälften av smeten i formen och bred på jordgubbsmoset. Bred över resten av smeten och strö sist över resten av kexsmulorna.
  4. Täck formen och frys minst 4 timmar. Placera tårtan i kylen ett par timmar före servering och låt den sedan stå framme en stund. Stjälp upp och dekorera med färska jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.