En lättlagad påskdessert som du har väntande i frysen när du tex har många gäster.
Instruktioner
- 1. Vispa äggulock och socker riktigt ljust och pösigt. Tillsätt konjak.
- 2. Fördela äggvispet i 12 portionsglas. Ställ dem i frysen minst 4 timmar.
- 3. Borsta och tvätta citronerna noga. Gör strimlor av det yttersta gula på skalet av citronerna, använd zestjärn om du har ett sådant.
- 4. Koka skalstrimlorna i lite vatten ca 5 min. Häll bort vattnet och låt skalet rinna av i en sil.
- 5. Häll 8 msk socker och 8 msk vatten i en kastrull. Låt det koka upp. Lägg i skalstrimlorna och låt dem koka ca 5 min. Låt kallna i lagen.
- 6. Garnera äggtoddyn med citronskalen strax före servering.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar