Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst apelsinsabayone med tropisk fruktsallad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Len kräm och frisk frukt - mums! I påsktid kan man göra ägglikörsabayone till de vuxna: byt ut pressad apelsin mot ägglikör och eventuellt lite konjak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker luftigt. Ställ skålen över ett vattenbad och tillsätt apelsinskal och -saft. Värm försiktigt under omrörning tills krämen tjocknat något. Ta bort från värmen och vispa för hand tills krämen har svalnat.
  2. Vispa grädden med vaniljsockret. Vänd försiktigt ner krämen i grädden. Häll upp i glas och ställ in i frysen minst 3 timmar.
  3. Vid servering: Ta ut glasen ur frysen ca 15 minuter före servering. Skala och skär upp frukter i små bitar. Toppa varje glas med frukt och garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.