- Serverar: 8 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Jättegod blandning med söt botten och en lite syrligare topping.
Instruktioner
- Riv mandelmassan och blanda ner äggulorna.
Vispa 2 äggvitor lätt och blanda med mandelmassan.
- Rita upp en rundel på bakplåtspapper efter formens storlek 23-25 cm i diameter.
- Bred ut mandelmassan innanför cirkeln och grädda i 175 grader i 8-10 minuter.
Låt kallna på galler.
- Vispa grädden och tillsätt 3dl aprikospuré.
Vispa 2 äggvitor och sockret till ett hårt skum.
Vänd ner skummet i grädden.
Lägg bottnen i formen (lödtagbar kant) och bred på aprikosfyllningen.
- Frys i några timmar.
Ta ut tårtan innan servering och garnera med resterande aprikospuré, jordgubbar ocg hyvlad choklad.
Njut!
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar