Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst aprikostårta

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Jättegod blandning med söt botten och en lite syrligare topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan och blanda ner äggulorna. Vispa 2 äggvitor lätt och blanda med mandelmassan.
  2. Rita upp en rundel på bakplåtspapper efter formens storlek 23-25 cm i diameter.
  3. Bred ut mandelmassan innanför cirkeln och grädda i 175 grader i 8-10 minuter. Låt kallna på galler.
  4. Vispa grädden och tillsätt 3dl aprikospuré. Vispa 2 äggvitor och sockret till ett hårt skum. Vänd ner skummet i grädden. Lägg bottnen i formen (lödtagbar kant) och bred på aprikosfyllningen.
  5. Frys i några timmar. Ta ut tårtan innan servering och garnera med resterande aprikospuré, jordgubbar ocg hyvlad choklad. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.