Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst cheesecake

(33 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Super enkel och supergod, går alltid hem hos gästerna! Det här är ett toppen grundrecept för fryst cheesecake som går att variera i det oändliga. Min (och mina vänners) favorit är att blanda i krossad daim.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en rund springform med platsfolie så att det hänger över kanterna. Krossa digestivekexen (förslagsvis i en matberedare) och blada med smöret. Tryck ut smulet i botten på springformen.
  2. Separera äggvitor från äggulor och ha upp i varsin bunke. Blanda aggulor med philadelphian, socker och vaniljsocker.
  3. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner i ostsmeten.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner även dom i smeten.
  5. Häll upp i formen, vik in plastfolie kanterna och täck ev. över med mer plastfolie. Ställ in formen i frysen, gärna över natten.
  6. Det här är ett toppen grundrecept för fryst cheesecake som går att variera i det oändliga. Min (och mina vänners) favorit är att blanda i krossad daim.

Liknande recept

Kommentarer (33)

  • Poff 29 november 2008

    Underbar!

  • Judith 8 februari 2009

    Jag gjorde den med geisha, det blev gaaaalet gott! :P Den är som godast när den har får smälta en liten stund.

  • klarita 27 februari 2009

    Gjorde den här med daim på en tjejmiddag nyligen och den var MYCKET UPPSKATTAD! :) den godaste cheesecake jag/vi ätit. TACK för receptet!!

  • mariemartensson 23 mars 2009

    Jättegod! gjorde den också med daim, den får fem stjärnor av mig och resten av familjen!

  • sotten 19 april 2009

    Jag har inte varit så glad för cheese cake men blev sugen på det då vi skulle ha gäster och bestämde mig för detta receptet. Jag blandade i ett paket dubbeldajm och garnerade med skivade färska jordgubbar uppe på innan servering. Det blev grymt gott!! och det va gott när den var lite halvfrusen. Philadelfian tog inte översmak i detta receptet som andra har gjort när jag smakat, vilket passade min smak! Till botten tog jag 12 digestive och 75-100 gram smält smör (ej margarin) En annan gång ska jag prova att mixa lite jordgubbar o hälla i smeten, kan tänka mig att även det blir supergott!

  • victea 18 juli 2009

    Hej ferbiefia. Bjöd min man, dotter och hennes svärföräldrar på denna helt underbara cheesecake. Det var den godaste vi har ätit. Jag gjorde som du, blanda i dajm och garnera sedan med skivade jordgubbar i en hög på mitten och strödde över lite dajmsmulor. Tack så jättemycket för receptet. 'Kram Victea

  • aggie 28 augusti 2009

    Jag gör den här med passionsfrukt! Både i cheesen och på toppen, den blir supergott!

  • Lottis1 30 december 2009

    Jag har testat denna cheescake tidigare med krossad dajm på men glömt kommentera. Den är fantastiskt god. Ska göra den igen som efterätt till nyårsmiddagen. Supergod! En klar 5:a

  • Jess25 6 januari 2010

    Hade denna som dessert på nyår. Hade den som grundreceptet är, och garnerade den med kiwi och physalis... Alla tyckte den var supergod!! Kommer göra denna mååånga gånger framöver.. Yummie!!!

  • usk90 30 mars 2010

    Jag blandade i 250 gram hallon, den blev frisk och jätte god. Ett jätte bra och lätt grundrecept!

  • franns 21 april 2010

    Varför skall man använda plastfolie? Tänkte testa receptet, låter supergott!

  • zeid 26 april 2010

    tror att det här http://www.recepten.se/recept/cheesecake.html är samma recept men kanske lättare att följa med bilderna om någon inte förstod ^^ många har gillat den så den rekommenderas starkt ^^

  • ferbiefia 27 april 2010

    Franns: Jag använder det för att lätt kunna få cheescaken ur formen, det kanske gå lika bra utan men har aldrig vågat testa :-)

  • kossan 16 maj 2010

    Gjorde tredubbel sats. Så kanongod och enkel att göra. Tack för ett bra recept. En 5:a av mig!

  • Micheliin 1 juli 2010

    Tack så mycket, den var jättegod! Jag hade på frysta bär uppepå (hallon och blåbär). Det blev fruktigt, sött och gott!! Det ska jag verkligen göra om! Förresten, hade lite problem med philadelphia-osten. Hur ska man göra för att den inte ska klumpa sig?

  • soho5 17 november 2010

    Har precis gjort 3 st. och lagt i frysen. Vi får smaka dem på lördag på min mans 50-års kalas!

  • soho5 21 november 2010

    Riktigt gott var det!

  • EliinAnderssson 13 februari 2011

    men gud vad gott det var! tack så jätte mycket, klart en 5!

  • hannahah 27 februari 2011

    Super god! Pressade i citronsaft och skal av en citron och den blev super god och omtyckt av gäster :)

  • CiinaC 6 mars 2011

    Mmmmm.... Skamligt god! (är limeälskare så jag spetsade den lite med rivet skal och saft)

  • Soeta_jenny 18 mars 2011

    Helt klart en 5:a Underbart god :)

  • hojenan 23 mars 2011

    Verkligen kanonbra grundrecept. Har använt det här receptet några gånger nu, men sist jag lagade den hackade jag i ett paket Oreo's och fick komplimangen "Det här slår Ben & Jerry's med hästlängder"... Kan man få ett bättre betyg än så?

  • saltbad 25 augusti 2011

    tack för receptet! Har gjort det 3 gånger nu. två av gångerna har jag gjort dubbla kexrader, men det räcker med 1 paket kex ändå. Sedan har jag i dajmkrosset i den första delen innan nästa kexrad. Jag dekorerar även med hackad dajm.

  • gds877 20 september 2011

    Supergod, en fempoängare. Tack.

  • Tangel1 20 december 2011

    Byter ut kexen mot pepparkakor under jul, smakar inte helt fel =)

  • Fia1976 26 mars 2012

    Så ljuvlig! Gjorde succé hos både oss och gästerna. Vi blandade i krossad diam och serverade hallon till. Hade dock lite problem med botten. Använde drygt ett halvt paket digestive, men hade nog behövt lite mer smör för att binda ihop det.

  • lake70 1 april 2012

    Supergod! Fick toppbetyg av sambon, barn och gäster! Tack för ett enkelt och supergott recept. Toppen att man kan göra den i förväg och slipper massa jobb samma dag som man har gäster.

  • sju 12 maj 2012

    Cheesecaken blev jättegod och var smidig att baka. Jag tog lite mer smör till botten än vad som stod i receptet, kanske ytterligare 1-2 msk, vilket behövdes i mitt tycke.

  • didi74 24 juni 2012

    Har en som står i frysen nu. Första gången jag använder ett sådant här recept, med grädde. Blev mer än jag trodde, vilket resulterade till att det blev en liten också (inte mig emot). Vet inte om det var meningen att botten inte skulle vara lite "degig", för den var mest smulig. Tog inte mer smör än vad det stod, så jag får se/smaka resultatet lite senare.

  • didi74 25 juni 2012

    Som jag skrev förut, var detta första gången jag gjorde en fryst cheese cake. Det var inte min favorit tyvärr. Det smakade mest glass, vilket gjorde mig besviken, då jag ville ha chessecake smaken. Den var helt okej för att ha den som en fin glass, i smak, men..

  • Lyxtaco 2 november 2012

    Jättegott! Blandade i krossad dajm och hade hallon på sidan om. Tog också flytande margarin 5msk och blandade med kexen och det blev perfekt.

  • missbengtsson 20 december 2012

    Ett tips såhär i jultid är att byta ut kexen mot pepparkakor och att ha saffran i cheescaken. Mycket gott.

  • kekke46 9 april 2013

    Smakade helt underbart tycker vi här. Kommer att göra den igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.