Super enkel och supergod, går alltid hem hos gästerna!
Det här är ett toppen grundrecept för fryst cheesecake som går att variera i det oändliga. Min (och mina vänners) favorit är att blanda i krossad daim.
Instruktioner
- Klä en rund springform med platsfolie så att det hänger över kanterna.
Krossa digestivekexen (förslagsvis i en matberedare) och blada med smöret.
Tryck ut smulet i botten på springformen.
- Separera äggvitor från äggulor och ha upp i varsin bunke.
Blanda aggulor med philadelphian, socker och vaniljsocker.
- Vispa grädden ganska hårt och vänd ner i ostsmeten.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner även dom i smeten.
- Häll upp i formen, vik in plastfolie kanterna och täck ev. över med mer plastfolie.
Ställ in formen i frysen, gärna över natten.
- Det här är ett toppen grundrecept för fryst cheesecake som går att variera i det oändliga. Min (och mina vänners) favorit är att blanda i krossad daim.
Publicerat den
20 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbar!
Jag gjorde den med geisha, det blev gaaaalet gott! :P Den är som godast när den har får smälta en liten stund.
Gjorde den här med daim på en tjejmiddag nyligen och den var MYCKET UPPSKATTAD! :) den godaste cheesecake jag/vi ätit. TACK för receptet!!
Jättegod! gjorde den också med daim, den får fem stjärnor av mig och resten av familjen!
Jag har inte varit så glad för cheese cake men blev sugen på det då vi skulle ha gäster och bestämde mig för detta receptet. Jag blandade i ett paket dubbeldajm och garnerade med skivade färska jordgubbar uppe på innan servering. Det blev grymt gott!! och det va gott när den var lite halvfrusen. Philadelfian tog inte översmak i detta receptet som andra har gjort när jag smakat, vilket passade min smak! Till botten tog jag 12 digestive och 75-100 gram smält smör (ej margarin) En annan gång ska jag prova att mixa lite jordgubbar o hälla i smeten, kan tänka mig att även det blir supergott!
Hej ferbiefia. Bjöd min man, dotter och hennes svärföräldrar på denna helt underbara cheesecake. Det var den godaste vi har ätit. Jag gjorde som du, blanda i dajm och garnera sedan med skivade jordgubbar i en hög på mitten och strödde över lite dajmsmulor. Tack så jättemycket för receptet. 'Kram Victea
Jag gör den här med passionsfrukt! Både i cheesen och på toppen, den blir supergott!
Jag har testat denna cheescake tidigare med krossad dajm på men glömt kommentera. Den är fantastiskt god. Ska göra den igen som efterätt till nyårsmiddagen. Supergod! En klar 5:a
Hade denna som dessert på nyår. Hade den som grundreceptet är, och garnerade den med kiwi och physalis... Alla tyckte den var supergod!! Kommer göra denna mååånga gånger framöver.. Yummie!!!
Jag blandade i 250 gram hallon, den blev frisk och jätte god. Ett jätte bra och lätt grundrecept!
Varför skall man använda plastfolie? Tänkte testa receptet, låter supergott!
tror att det här http://www.recepten.se/recept/cheesecake.html är samma recept men kanske lättare att följa med bilderna om någon inte förstod ^^ många har gillat den så den rekommenderas starkt ^^
Franns: Jag använder det för att lätt kunna få cheescaken ur formen, det kanske gå lika bra utan men har aldrig vågat testa :-)
Gjorde tredubbel sats. Så kanongod och enkel att göra. Tack för ett bra recept. En 5:a av mig!
Tack så mycket, den var jättegod! Jag hade på frysta bär uppepå (hallon och blåbär). Det blev fruktigt, sött och gott!! Det ska jag verkligen göra om! Förresten, hade lite problem med philadelphia-osten. Hur ska man göra för att den inte ska klumpa sig?
Har precis gjort 3 st. och lagt i frysen. Vi får smaka dem på lördag på min mans 50-års kalas!
Riktigt gott var det!
men gud vad gott det var! tack så jätte mycket, klart en 5!
Super god! Pressade i citronsaft och skal av en citron och den blev super god och omtyckt av gäster :)
Mmmmm.... Skamligt god! (är limeälskare så jag spetsade den lite med rivet skal och saft)
Helt klart en 5:a Underbart god :)
Verkligen kanonbra grundrecept. Har använt det här receptet några gånger nu, men sist jag lagade den hackade jag i ett paket Oreo's och fick komplimangen "Det här slår Ben & Jerry's med hästlängder"... Kan man få ett bättre betyg än så?
tack för receptet! Har gjort det 3 gånger nu. två av gångerna har jag gjort dubbla kexrader, men det räcker med 1 paket kex ändå. Sedan har jag i dajmkrosset i den första delen innan nästa kexrad. Jag dekorerar även med hackad dajm.
Supergod, en fempoängare. Tack.
Byter ut kexen mot pepparkakor under jul, smakar inte helt fel =)
Så ljuvlig! Gjorde succé hos både oss och gästerna. Vi blandade i krossad diam och serverade hallon till. Hade dock lite problem med botten. Använde drygt ett halvt paket digestive, men hade nog behövt lite mer smör för att binda ihop det.
Supergod! Fick toppbetyg av sambon, barn och gäster! Tack för ett enkelt och supergott recept. Toppen att man kan göra den i förväg och slipper massa jobb samma dag som man har gäster.
Cheesecaken blev jättegod och var smidig att baka. Jag tog lite mer smör till botten än vad som stod i receptet, kanske ytterligare 1-2 msk, vilket behövdes i mitt tycke.
Har en som står i frysen nu. Första gången jag använder ett sådant här recept, med grädde. Blev mer än jag trodde, vilket resulterade till att det blev en liten också (inte mig emot). Vet inte om det var meningen att botten inte skulle vara lite "degig", för den var mest smulig. Tog inte mer smör än vad det stod, så jag får se/smaka resultatet lite senare.
Som jag skrev förut, var detta första gången jag gjorde en fryst cheese cake. Det var inte min favorit tyvärr. Det smakade mest glass, vilket gjorde mig besviken, då jag ville ha chessecake smaken. Den var helt okej för att ha den som en fin glass, i smak, men..
Jättegott! Blandade i krossad dajm och hade hallon på sidan om. Tog också flytande margarin 5msk och blandade med kexen och det blev perfekt.
Ett tips såhär i jultid är att byta ut kexen mot pepparkakor och att ha saffran i cheescaken. Mycket gott.
Smakade helt underbart tycker vi här. Kommer att göra den igen.