Fryst citronkaka med färska jordgubbar och lite florsocker - vilken passande dessert
Servera gärna lite lättvispad grädde till
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna. Krossa mandelbiskvierna och finhacka chokladen. Blanda ihop med det avsvalnade smöret. Tryck ut smuldegen i en pajform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter.
- Tvätta citronerna i varmt vatten och torka dem. Riv skalet på citronerna och pressa ur saften.
- Koka upp grädden med sockret och två tredjedelar av citronskalet, spara resten till garnering. Koka grädden i 2 minuter. Låt svalna.
- Blanda färskosten med grädden och citronsaften och rör ihop till en slät smet.
Häll den över kakbotten och släta till ytan.
Ställ in formen i frysen tills kakan är halvfrusen, ca 2 timmar.
- Dekorera med skurna jordgubbar, citronskal och myntablad.
Pudra över florsocker och servera.
- Är kakan för hård vid serveringen, låt den tina i kylen ca 30 minuter.
En klick vispad grädde är gott att servera till.
- Lycka till!
Publicerat den
26 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar