Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst citronkaka med jordgubbar

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fryst citronkaka med färska jordgubbar och lite florsocker - vilken passande dessert Servera gärna lite lättvispad grädde till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Krossa mandelbiskvierna och finhacka chokladen. Blanda ihop med det avsvalnade smöret. Tryck ut smuldegen i en pajform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter.
  2. Tvätta citronerna i varmt vatten och torka dem. Riv skalet på citronerna och pressa ur saften.
  3. Koka upp grädden med sockret och två tredjedelar av citronskalet, spara resten till garnering. Koka grädden i 2 minuter. Låt svalna.
  4. Blanda färskosten med grädden och citronsaften och rör ihop till en slät smet. Häll den över kakbotten och släta till ytan. Ställ in formen i frysen tills kakan är halvfrusen, ca 2 timmar.
  5. Dekorera med skurna jordgubbar, citronskal och myntablad. Pudra över florsocker och servera.
  6. Är kakan för hård vid serveringen, låt den tina i kylen ca 30 minuter. En klick vispad grädde är gott att servera till.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.