Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst Citrontårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Typ som en fryst cheesecake,med syrlig citronsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronen under varmt vatten, och riv skalen fint på rivjärn. Pressa citronsaften. Ta' fram 3 skålar. I den första skålen vispar man äggvitorna till skum. I den andra skålen vispar man vispgrädden till skum. I den tredje skålen vispar man äggulorna vitt och pösigt tillsammans med sockret. Tillsätt vaniljsocker, riven citronskal och pressat citronsaft. Vända ner Creme Fraiche i den tredje skålen, tillsammans med äggvitorna och grädden.
  2. Häll hälften krossade kex i botten på en springform. Häll i smeten. Strö över resterande krossade kex.
  3. Frys in 4-5 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.