Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst creme fraiche-tårta

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En frisk tårta som passar bra som dessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa därefter grädden. Blanda äggulorna med socker, vanillinsocker, det rivna skalet och saften av citronen med creme fraiche. Vänd försiktigt ner vispgrädde och äggvitor. Blanda väl (försiktigt).
  2. Häll blandningen i en form (1½ liter) gärna med löstagbar botten. Botten ska vara täckt med hälften av de smulade kexen. Resten strös över smeten. Täck formen med plastfolie och ställ in i frysen.
  3. Efter fyra timmar är tårtan genomfrusen och klar att servera. Låt gärna tina en halvtimme innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • h0rrid 14 augusti 2008

    De e min favorittårta... Men de blir faktiskt mkt godare om man tar en större citron :)

  • Skittles 23 september 2008

    Denna tårta är supergod! jag gör alltid dubbel sats och använder mer digestive för att täcka botten och toppen ordentligt.

  • marwis 11 april 2010

    Min favorit sen många år tillbaka!

  • cecilialundmark 19 maj 2010

    En typ av cheesecake om man byter ut creme fraiche mot philadelfiaost. Jättegod!

  • 2mrsh 19 juli 2011

    Bästa cheesecaken nånsin! Jag hittade detta recept på ett mjölkpaket för över 22 år sedan och det är fortfarande en favorit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.